back to top

Implementacija i certifikacija ISO standarda

ISO standardi su neophodni za vaše poslovanje kako bi se osigurala konkurentnost na tržištu i zadovoljstvo kupaca.

Ukoliko se suočavate s izazovima implementacije ISO standarda i niste sigurni odakle početi, kompanija Business Quality Certifications d.o.o. je tu kako bi vam taj proces olakšala.

Business Quality Certifications d.o.o. predstavlja vodećeg partnera u implementaciji ISO standarda i ostvarivanju poslovnih ciljeva, pružajući sveobuhvatna rješenja i podršku tokom cijelog procesa.

Kompanija ne samo da pruža usluge certifikacije, već i obuke i edukacije kako bi osnažila organizacije da samostalno održavaju visoke standarde kvaliteta.

Business Quality Certifications d.o.o. nije samo partner u certifikaciji ISO standarda. Oni su i ključni saveznici organizacijama koje teže ka izvrsnosti. Sa svojim stručnim znanjem i posvećenošću klijentima, ova kompanija predstavlja osnov za razvoj održivih i uspješnih poslovnih praksi.

ISO Standardi

Implementacija ISO standarda će pomoći vašoj organizaciji da unaprijedi svoje poslovanje, poveća produktivnost i poboljša konkurentnost na tržištu.

Business Quality Certifications d.o.o. nudi širok spektar ISO standarda koji su ključni za unaprijeđenje poslovanja i postizanje izvrsnosti u različitim oblastima.

To uključuje sledeće standarde:

 • ISO 9001:2015 za sistem upravljanja kvalitetom
 • ISO 14001:2015 za sistem upravljanja zaštitom okoliša
 • ISO 45001:2018 za sistem upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu
 • ISO/IEC 27001:2022 za sistem upravljanja sigurnošću informacija, kao i
 • FSSC 22000 za sistem upravljanja bezbjednošću hrane i mnoge druge.

Ovi standardi predstavljaju osnovu za postizanje efikasnog i transparentnog poslovanja i osiguravaju da vaša organizacija ispunjava najviše standarde.

Potrebno je prvo razumjeti specifične potrebe i ciljeve, te se potom posvetiti koracima ka implementaciji ISO standarda.

Proces implementacije ISO standarda uključuje:

 • Pregled postojećih procesa
 • Identifikaciju područja za poboljšanje
 • Dokumentiranje procedura
 • Prilagođavanje poslovanja

Sa timom stručnjaka koji posjeduju bogato iskustvo i znanje, Business Quality Certifications d.o.o. pruža vrhunsku podršku tokom cijelog procesa implementacije ISO standarda.

Oni će voditi proces implementacije ISO standarda od početka do kraja, pružajući profesionalan i personalizovan pristup pri svakom koraku.

Prednosti uvođenja ISO standarda u poslovanje su mnogobrojne, uključujući

 • organizovanost poslovanja
 • poboljšanu komunikaciju i
 • povećano zadovoljstvo kupaca.

Napredne tehnike auditiranja i iskusni auditori osiguraće da implementacija ISO standarda ne zadovolji samo zahtjeve, već i stvori dugoročnu vrijednost za vašu organizaciju.

Proces Certifikacije

Business Quality Certifications d.o.o. certifikacijska tijela su akreditovana kod relevantnih akreditacijskih tijela, osiguravajući tako međunarodno priznavanje certifikata.

Prilikom pokretanja procesa certifikacije za ISO standarde, organizacija treba popuniti prijavu kojom navodi obim certifikacije, standard za koji želi certifikat kao i osnovne informacije o organizaciji.

Priprema za certifikaciju uključuje evaluaciju sposobnosti organizacije da ispuni zahtjeve standarda, a zatim slijedi početni certifikacijski audit. Nakon što se procesi i sistemi pripreme za certifikaciju, organizacija podnosi zahtjev za certifikaciju odgovarajućem certifikacijskom tijelu.

Ako certifikacijsko tijelo utvrdi da organizacija ispunjava zahtjeve standarda, dodijeliće im certifikat, koji predstavlja međunarodno priznatu potvrda posvećenosti kvalitetu.

Zaključak

Business Quality Certifications d.o.o. nije samo certifikaciono tijelo – to je partner koji vam pruža stručnost, podršku i resurse potrebne za uspješnu implementaciju ISO standarda.

Sa svojim fokusom na kvalitetu, zaštitu okoliša, zdravlje i sigurnost, kompanija postavlja standarde na tržištu i podiže letvicu za konkurenciju.

Ono što razlikuje Business Quality Certifications d.o.o. od drugih je njihov holistički pristup implementaciji ISO standarda.

Umjesto da se fokusira samo na tehničke aspekte, ova kompanija razumije potrebe i ciljeve svojih klijenata te pruža prilagođena rješenja koja odgovaraju njihovim jedinstvenim izazovima i situacijama.

Kontaktirajte ih danas i započnite ceritifikaciju i implementaciju ISO standarda.