Studenac

Studenac je hrvatski trgovački lanac maloprodajnih trgovina koji posluje diljem naše zemlje još od početka 90ih.

U našoj rubrici Kupujmo domaće danas predstavljamo tvrtku Studenac koja je zasigurno ponos Dalmacije i iskonska priča o uspjehu domaćih poduzetnika. Sve informacije u nastavku su preuzete sa njihove web stranice i moramo da napomenemo da ovo nije plačeni članak nego naša želja da promoviramo uspješne tvrtke iz Hrvatske.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu.

Na današnji Studenac, trgovinu-susjed koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018. kada počinje transformacija poslovanja popraćena akvizicijama i organskim rastom.

Preuzimanjem Istarskih supermarketa i Sonika 2019. lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale.

Status utvrđuje 2021. preuzimanjem lanca Bure Trgovina, a važan poslovni iskorak iste godine čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Dodatno, u 2022. Studenac preuzima Pemo, Kordun, Duravit i lanac Lonia te je sada prisutan u 16 županija i Zagrebu.

Studenac trenutačno zapošljava više od 5500 djelatnika, ima više od 1000 prodavaonica te je među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj.

studenac
Studenac

Zašto odabrati ove trgovine?

Studenac neprestano radi na uvođenju novih i unapređenju postojećih aktivnosti i ponude u svrhu što boljeg pozicioniranja kao najboljeg izbora u svakom susjedstvu u kojem je prisutan i kao onoga koji pouzdano i brzo odgovara na potrebe svojih kupaca kada trebaju „i sitno i bitno“.

Od dnevnih potrepština do posebne ponude TO GO, obogaćujemo svoj asortiman i nastojimo održati lokalni duh, kako svojim proizvodima tako i ljubaznim pristupom, da bismo kupcima osigurali ugodno i cjelovito iskustvo kupnje.

studenac dubrovnik
Studenac

Studenac i društvena zajednica

Studenac je, kao društveno odgovorna kompanija, svjestan važnosti ulaganja u znanje i prednosti koje ono donosi pojedincima, a samim time i zajednici.

S tom mišlju, vodeći se jednim od globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, a to je osiguravanje uključivog i kvalitetnog obrazovanja te promoviranje mogućnosti cjeloživotnog učenja svih ljudi, svih životnih dobi, pokrenuli smo projekt „Korak bliže znanju“.

Zahvaljujući projektu, različitim aktivnostima podržavamo pojedince, programe, ustanove i organizacije posvećene znanju i promicanju njegove važnosti.

Također, naš je cilj posebnim tematskim projektima u sklopu „Koraka bliže znanju“ pružiti kreativne alate i edukativne članke te potaknuti interes kako odraslih tako i onih najmlađih za stjecanje znanja.

Samo je obrazovano društvo, koje njeguje ljubav prema znanju, spremno odgovoriti na lokalne i globalne izazove kojima smo svakodnevno izloženi. Stoga Studenac, kao prava trgovina-susjed, želi biti dio pozitivnih promjena.

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a naš „Korak bliže znanju“ nastavak je nastojanja da kao tvrtka pridonosimo upravo takvim promjenama.

studenac
Studenac

Korak bliže zajednici

Da bi kao kompanija pružio potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice, Studenac je pokrenuo projekt „Korak bliže zajednici“.

U sklopu projekta četiri puta godišnje dodjeljujemo financijsku potporu u bonovima Studenca organizacijama koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj društvenoj koristi zajednice, pri čemu smo se vodili globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN).

Ujedinjeni narodi 2015. godine u okviru dokumenta „Mijenjamo svoj svijet: Agenda za održivi razvoj do 2030. godine“ usvojili su 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Drugi i treći UN-ov cilj odnose se na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanja za ljude svih generacija.

Upravo su navedeni ciljevi u fokusu Studenca te nam je želja donacijom podržati organizacije koje svojim radom u lokalnoj zajednici najučinkovitije pridonose njihovu ispunjavanju i uklanjanju gorućih problema s kojima smo globalno suočeni.

studenac
Studenac

Korak bliže prirodi

Studenac, kao vodeći maloprodajni trgovački lanac na Jadranu, svjestan je svojeg utjecaja na društvo i u skladu s njim u svoje poslovanje nastoji uvrstiti politike odnosno posebne projekte koji daju pozitivne društvene učinke.

Sama praksa društvene odgovornosti širokog je raspona i vrste projekata ovise o kontekstu i korporacijskoj kulturi Studenca, no svima ostaje zajedničko da je Studenac korak do Vas, ali i svojevrsni korak za Vas.

„Korak bliže prirodi“ dio je društvene odgovornosti Studenca kako bi doprinijeli očuvanju prirode. Naime, društveno odgovorno poslovanje jedan je od temelja naše poslovne strategije, a ovo je prilika da se to pokaže na djelu.

Naš je izbor u ovom slučaju upravo briga o moru i priobalju jer njima pripadamo, lokacijski i duhom. Usto, očuvanje mora i morskog života jedan je od ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, a to je bila i nit vodilja u osmišljavanju ovog projekta i smjera našeg strateškog djelovanja.

Studenac zapošljava osobe iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine i stalno su otvoreni za nove prijave. Ako tražite dobre cijene i domaće proizvode pratite i Studenac katalog.

studenac
Studenac

Korporativni video povodom 30 godina Studenca

Veliki trideseti rođendan Studenca bio je izvrstan povod da razvoj kompanije predstavimo i u posebnom korporativnom videoformatu.

Kako bismo pokazali najvažnije trenutke, ali i svakodnevne situacije koje se odvijaju u našim prodavaonicama, pod redateljskom palicom Ivana Živkovića pripremili smo kratak, ali emotivan film.

Prisjetili smo se razvojnog puta kompanije, ali i osjetili ponos zbog svega što smo zajedno postigli te sada s dodatnim nadahnućem idemo ka budućim uspjesima.

„Nije jednostavno prikazati bogatu tridesetogodišnju povijest kompanije i istaknute trenutke iz sadašnjosti u svega nekoliko minuta, ali dali smo sve od sebe da priču kompanije, uz emotivnu notu, prenesemo u videoformat. Film je premijerno prikazan na svečanom druženju s najdugovječnijim zaposlenicima Studenca, a malo je reći da su mnoge od nas obuzele posebne emocije.

Zahvaljujem svima koji su na svoj način dali doprinos stvaranju ovog filma i već se veselim budućim uspjesima koje ćemo isto tako ovjekovječiti i sačuvati, kako za nas tako i za buduće generacije“, istaknula je Nina Mimica, direktorica marketinga Studenca.

Također, na snimanju smo se zabavili i uživali, a uključeni zaposlenici dali su i svoj pečat kratkom filmu i zato još jednom zahvaljujemo svima na trudu i angažmanu. Korporativni video Studenca pogledajte u nastavku.

Kontakti

Četvrt Ribnjak 17, 21310 Omiš, Hrvatska

Uprava:

 • Michał Wojciech Seńczuk
  Predsjednik Uprave / CEO
 • Michał Andrzej Halwa
  Član Uprave za financije / CFO
 • Rafał Jacek Cieślakowski
  Član Uprave za komercijalne poslove / CCO
 • Dragan Baškarad
  Član Uprave za operativne poslove / COO
 • Filip Bilanović
  Član Uprave za razvoj poslovne mreže / CNDO

Telefon: +385 (0)21 430 801
Telefaks: +385 (0)21 430 802
E-mail: [email protected]
Web adresa: www.studenac.hr

OIB: 02023029348
MBS: 081168181, upisano kod Trgovačkog suda u Splitu
Temeljni kapital: 20.000,00 kuna, uplaćen u cijelosti u novcu
IBAN: HR9423600001102735612, Zagrebačka banka d.d.

Koju tvrtku želite da preporučate? Promovirajmo zajedno Hrvatsku privredu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj