Kako deaktivirati Facebook profil

Naučite kako izbrisati Facebook profil ili kako deaktivirati Facebook profil na određeni period.

Društvene platforme poput Facebooka prolaze tankom linijom između korisnosti i potrošnje cijelog života. Bilo da vaša obavijest o vremenu korištenja kaže da ste danas proveli jako puno vremena na telefonu ili jednostavno više ne osjećate potrebu dijeliti svaki centimetar svog života na svom feedu vijesti – možda je vrijeme da se konačno isključite na vaš online život i privremeno izbrišite svoj račun… ili zauvijek .

Iako brisanje Facebook računa zvuči dovoljno jednostavno, zapravo je varljivo teško. Platforme društvenih medija zarađuju na vama, pa je posljednja stvar koju žele prestati neprestano listati i dijeliti.

Ali ne brinite, sastavili smo jednostavan, korakpokorak vodič o tome kako izbrisati svoj Facebook profil tako da se možete zauvijek osloboditi ispod njega – ili dovoljno dugo da napravite pauzu prije nego se vratite opet na njih.

Brisanje Facebook naloga

Iako sam većinu svojih tinejdžerskih godina proveo moleći svoje roditelje za Facebook račun, danas se borim pronaći razloge da zadržim svoj račun. Ako ste, poput mene, imali Facebook račun tek kratko desetljeće, vjerojatno je previše vašeg života online – ili vam je samo muka od gledanja blago rasističkih ažuriranja vaše bake na Facebooku (glasali ste za ovo ili ono, ja dobiti ga).

Postoje dva načina da se riješite svog Facebook računa. Prvo je ‘deaktivacija‘ vašeg profila; to znači da možete ponovno aktivirati svoj račun u bilo kojem trenutku. Ali do tada ljudi ne mogu vidjeti vašu vremensku crtu na Facebooku niti vas čak potražiti. Iako neke informacije mogu ostati vidljive, poput izravnih poruka koje ste prethodno poslali.

Drugi način da uklonite svoj Facebook račun je da ga izbrišete… zauvijek . Ako odaberete trajniji korak, Facebook će odgoditi brisanje nekoliko dana nakon podnošenja zahtjeva. Ako se prijavite tijekom tog razdoblja, proces brisanja se otkazuje i vaš račun će biti vraćen (oni stvarno ne žele da odete).

Nakon što je vaš račun trajno izbrisan, ne možete ga ponovno aktivirati. Također, može potrajati i do 90 dana za brisanje vaših podataka koji su pohranjeni u njegovom sigurnosnom sustavu, ali za to vrijeme ti podaci nisu dostupni na Facebooku.

Samo želim deaktivirati svoj račun, ali kako to učiniti?

Ah, znači odabrali ste manje strašnu opciju. Kako biste privremeno deaktivirali svoj Facebook račun, jednostavno se prijavite na svoj profil na radnoj površini, a zatim slijedite ove korake:

  • Kliknite strelicu prema dolje u izborniku računa u gornjem desnom kutu bilo koje Facebook stranice u vašem web pregledniku
  • Odaberite “Postavke i privatnost”
  • Na lijevom izborniku odaberite ‘Vaši podaci o Facebooku’
  • Kliknite “Upravljanje računom”
  • Kliknite na ‘Deaktiviraj i izbriši’ i potvrdite svoju odluku
kako deaktivirati facebook
kako deaktivirati facebook
kako deaktivirati facebook

Ako odlučite da jednostavno ne možete živjeti bez Facebooka, možete ponovno aktivirati svoj račun prijavom na Facebook i cijeli će vam profil biti vraćen.

Želim zauvijek izbrisati svoj Facebook račun, ali što da radim?

Koliko god to ne željeli priznati, brisanje vašeg Facebook računa ozbiljna je odluka i može utjecati na to kako ćete ostati u kontaktu s dalekim rođacima i pronaći prilike za druženje s prijateljima.

Prije nego što zauvijek izbrišete svoj račun, možda bi bilo vrijedno vratiti svoje Facebook podatke; ovo uključuje fotografije i postove koje ste prethodno prenijeli. Da biste spremili svoje podatke, slijedite ove jednostavne korake:

  • Nakon što se prijavite na radnoj površini, slijedite ovu poveznicu (stranica za pomoć pri brisanju Facebook računa)
  • Kliknite “Dohvati informacije”
  • Pričekajte da Facebook stvori datoteku s vašim podacima i obavijesti vas epoštom kada završi.
kako deaktivirati facebook

Nakon što spremite svoje podatke ili odlučite da ih ne želite zadržati, jednostavno kliknite ‘Izbriši račun’ i gotovi ste.

Postoji veliki broj društvenih mreža, no većini nije teško zauvijek izbrisati svoj račun. Ako se pitate kako izbrisati svoj račun na drugim društvenim stranicama, posjetite njihovu stranicu s često postavljanim pitanjima ili potražite jednostavan vodič na Googleu.

Živite sretno bez provjeravanja Facebooka svakih pet minuta.

Kako izbrisati ili deaktivirati Facebook profil putem mobitela

Slijedite nekoliko jednostavnih koraka prikazanih na slici ispod.

kako deaktivirati facebook
Brisanje Facebooka preko mobitela

Sada ste naučili kako izbrisati Facebook profil ili ga deaktivirati.

Pročitajte i ovo